Η χερσόνησος της Πελοποννήσου χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα με τον ισθμό της Κορίνθου και από πολλούς θεωρείται ως ένα μεγάλο νησί (το νησί του Πέλοπα, εξού και η ονομασία Πελοπόννησος)η και Μυθική Πελοπόννησος όπως πρόσφατα ονομάστηκε . Το ποικίλο τοπίο και το κλίμα της Πελοποννήσου έχει κάτι για τον καθένα, από πανέμορφες παραλίες και ψηλά βουνά μέχρι σπήλαια (Δηρού, Καστριά) και χιονοδρομικά κέντρα.

Η ιστορία της Πελοποννήσου είναι μεγάλη και η περιοχή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της Ελλάδας από την Τουρκία. Επισκεφτείτε τον Ισθμό της Κορίνθου, την Αρχαία Νεμέα (όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν το στάδιο αντίστοιχο αυτού της Ολυμπίας), την πόλη της Σπάρτης, το Μιστρά, την Αρχαία Ολυμπία (πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων) και τα Καλάβρυτα με το μοναδικό στο είδος του οδοντωτό τρένο και τη Μονεμβασιά. . Στο νομό Μάνης συναντήστε την άγρια ομορφιά της καθώς και τα πολυδιαφημισμένα κάστρα και τα υπέροχα σπήλαια του Δυρού. Οι ορεινοί όγκοι της Μυθική Πελοπόννησου είναι αρκετά υψηλοί και ως εκ τούτου έχουν το δικό τους οικοσύστημα με σπάνια λουλούδια και την άγρια πανίδα. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα για τους χειμερινούς μήνες.

Με θεαματικά φαράγγια, δάση, βουνά και φανταστικές παραλίες, τις παγκοσμίως γνωστές αρχαιολογικές τοποθεσίες, παραδοσιακά χωριά και φιλόξενους ανθρώπους της Μυθική Πελοπόννησου είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε.