Το Ναύπλιο απέχει μόλις δέκα λεπτά από το Τολό και είναι η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας, Πελοποννήσου. Μια μαγική πόλη πλούσια σε ιστορικά μνημεία, κάστρα και τα γραφικά σοκάκια, διακοσμημένα με κρεμαστά μπαλκόνια και καταστήματα δώρων είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη που προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο.  Το Ναύπλιο αποτελεί ένα ρομαντικό προορισμό. Οι καφετέριες και τα μπαρ καταλαμβάνονται από ανθρώπους όλων των ηλικιών όλο το χρόνο.

Στο κάστρο του Παλαμηδίου πάνω από το Ναύπλιο, οι επισκέπτες μπορούν να ανεβούν τα 999 σκαλιά για να θαυμάσουν την περιοχή από ψηλά. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι επίσης εφικτή. Το κάστρο Μπούρτζι στο νησάκι βρίσκεται στο λιμάνι, ίσως το πιο φωτογραφημένο κάστρο στην Ελλάδα, μπορεί να πάει κάνεις εκεί με βαρκάκι. Το κάστρο της Ακροναυπλίας είναι το τρίτο κάστρο της πόλης, που αξίζει να επισκεφθείτε.

Το Ναύπλιο έχει μια ποικιλία από θαυμάσια μουσεία, πρόσφατα άνοιξε εκ νέου Αρχαιολογικό μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Στρατιωτικό Μουσείο, το μουσείο κομπολογιού και ένα μουσείο ούζου που είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Στο Ναύπλιο βρίσκεται το πρώτο Γυμνάσιο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και το μέρος που ο Καποδίστριας εκτελέστηκε. Το Ναύπλιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας.