Το Τολό είναι ένα τουριστικό θέρετρο εδώ και πολλά χρόνια έγινε δημοφιλές από την αξιοζήλευτη γεωγραφική θέση του, την απάνεμη παραλία, τα ζεστά νερά και τη χρυσή αμμουδιά. Το Τολό αρχικά ήταν ένα ψαροχώρι, ακόμα και σήμερα πολλοί κάτοικοί της εξακολουθούν να είναι ψαράδες, και φιλοξενεί μερικά από τα τελευταία “χειροποίητα” καΐκια στην Ελλάδα. Η γοητεία του Τολού και οι φιλικοί κάτοίκοι είναι τα συστατικά της καλύτερης συνταγής ώστε να είναι το Τολό ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για διακοπές στην Ελλάδα για τους ξένους και Έλληνες τουρίστες.

Το χωριό έχει έναν κεντρικό δρόμο που διατρέχει κατά μήκος το Τολό με την ακτογραμμή από την αμμώδη χρυσή αμμουδιά έως το λιμάνι. Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Τολού μπορείτε να βρείτε μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, καταστήματα δώρων και κοσμήματων. Το Τολό φροντίζει τις καθημερινές ανάγκες για τους ντόπιους και τους επισκέπτες με μια μεγάλη ποικιλία από σούπερ μάρκετ, καθαριστήρια, κομμωτήρια, γιατρό, φαρμακεία και ταχυδρομείο.

Η πλούσια επιλογή από θαλάσσια σπορ στην παραλία κάνουν το Τολό ακόμα πιο ελκυστικό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και η ευνοϊκή θέση του Τολού εξασφαλίζει το χωριό να έχει επισκέπτες όλο το χρόνο, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούν το Τολό ως βάση για να επισκεφθούν τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της Πελοποννήσου. Είναι δυνατό να επισκευθεί κάποιος όλους τους προορισμούς της Πελοποννήσου από το Τολό και να είναι πίσω την ίδια ημέρα. Επίσης καθημερινά κρουαζιέρες, κατά τους θερινούς μήνες, ξεκινούν από το Τολό προς τα νησιά Ύδρα και Σπέτσες.